Nord Natur AB: Boka ditt havsfiske i Saltströmmen och Fröya Boka din fiskeresa till Norge
Boka havsfiske i Saltströmmen, Sandbakken & Fröya
Fröya Gurvikdal: Robert Westin med en torsk från Fröya. Fröya Gurvikdal: Robert Westin med en torsk från Fröya.

Fröya Gurvikdal: Storfiskar från förra storbåten Dyröyvaering.
Storfiskar från förra Dyröyvaering.

Fröya Gurvikdal: Storhavet ger många firrar över 10 kg.
Storhavet ger många firrar över 10 kg.

Fröya har världens bästa långafiske. Här stortorsk och långa över 16 kg från inomskärsfiske 2006.
Fröya har världens bästa långafiske. Här stortorsk och långa över 16 kg från inomskärsfiske 2006.

Fröya Gurvikdal: Maffig stridbar 15 kilos gråsej - en av de häftigare fiskarna att få på kroken. Här togs världens största spöfångade sej hittills 2004 på 22,88 kg!.
En mäktig sej på 15 kg från Fröya.

Fröya Gurvikdal: Stor kungsfisk (Uer) - läckerhet med giftiga taggar lite överallt!
Stor kungsfisk (Uer) - läckerhet med giftiga taggar lite överallt!

Fröya Gurvikdal: Våra fiskevatten inomskärs.
Fröya Gurvikdal: Våra fiskevatten inomskärs.

Fröya Gurvikdal: 21ft hyrbåtar med ekolod samt säkerhetsankare.
Fröya Gurvikdal: 21ft hyrbåtar med ekolod samt säkerhetsankare.

Fröya Gurvikdal: Måttband finns i samtliga småbåtar. Minimimått på torsk = 47 cm.
Fröya Gurvikdal: Måttband finns i samtliga småbåtar. Minimimått på torsk = 47 cm.

Fröya Gurvikdal: Tomas Lagerström med grann marulk med det mera passande norska namnet breiflabb. Artrekordet från 2001 är på hela 25,10 kg!
Fröya Gurvikdal: Tomas Lagerström med grann marulk med det mera passande norska namnet Breiflabb. Artrekordet från 2008 är på grymma 28.3 kg och innehas av Christer Vandrén.

Fröya Gurvikdal: Knaggrockan - representant för Fröyas stora artrikedom.
Fröya Gurvikdal: Knaggrockan - representant för Fröyas stora artrikedom.

Havsfiske vid Fröya Gurvikdal

Plats: Gurvikdal, Fröya, Norge
Säsong: April-September
Bokningskoncept: Veckobokning, torsdag-torsdag

Fröya Gurvikdal
Fredrik med personal hälsar Dig välkommen till Fröya Gurvikdal i Fröyas vackra och spännande yttre arkipelag, längst ut i Atlanten väster om Trondheim i Norge! Här, där väg 714 från Orkanger slutar, finner Du en havsfiskecamp med mycket hög standard omfattande det mesta en havsfiskare kan önska sig, inkluderande en fantastisk service och personligt engagemang.

Detta nya Fröya Gurvikdal har renoverats konstinuerligt och 2010 så tillkom ett boende.

Vårt veckogrundpaket innehåller boende lördag-lördag (eller 10-dagarsperioder på vår och höst) i lägenhet eller stuga/rorbu inklusive slutstädning, 21ft aluminium styrpulpetbåt med 40 hk motor, ekolod och säkerhetsankare (ta med eget om du vill fiska för ankrad båt).

Därutöver kan Du boka in Dig på de mycket populära 10-timmars havsfisketurerna med vår egen specialutrustade och certifierade storbåt (se vidare nedan). Förteckning över samtliga boenden och extratjänster finner Du i här.

Geografi och resa

De flesta svenskar kommer söderifrån endera via E 6 eller väg 20 och väg 3 från Kongsvinger-Elverum, till Berkåk på E 6:an. Från Berkåk väg 700 till Orkanger, sedan skyltat Hitra-Fröya väg 714 ända ut på Fröya. Från öster kommer du till Orkanger endera via Trondheim eller från Mora-Röros till Stören på E 6 och därifrån till Klett väster om Trondheim och sedan till Orkanger.

 Hitta till Fröya Gurvikdal med hjälp av vägvisaren.

Havsfisket och fiskar
Fröya ligger långt ut i Atlanten och påverkas av Golfströmmen. Den totala och i Norge unika arkipelagen här ute täcker många kvadratmil med öar, holmar och skär, och utgör därmed ett synnerligen attraktivt område för både fiskare och många fiskarter, stora som små. Fröya är helt enkelt en av Norges absolut främsta platser för havsfiske.

Sammanlagt under de år vi räknat in fiskar på Fröya har 50 olika fiskarter registrerats. Här finns till exempel enda noteringen för fjällbrosme i hela Norge. Gråsej, torsk, lubb, långa, lyrtorsk, kolja, sandskädda, kungsfisk och makrill är bland de vanligaste men 10 arter på en vecka är ingen omöjlighet att fånga. 29, 26 respektive 24 olika fiskarter har vägts in under en vecka i de tre Havsfiskefestivaler som vi arrangerat. Personrekordet på en veckas fiske innehar Anders Pettersson från Märsta med 20 arter (2003).

Under fiskeveckan på Fröya finns goda chanser att även kroka stridbara bjässar över 10 kg, speciellt på storhavet. Största fiskarna för några arter som vägts in hos oss är hälleflundra på 27,8 kg (2003) marulk 28,3 kg (2008), torsk, 27,05 (2002), långa 34,85 (2004), lyrtorsk (bleka) 10,12 kg.

Magnus Fryk från Uppsala knäckte världsrekordet för gråsej här hos oss den 12 augusti 2004 med sin megasej på 22,88 kg! Ofantliga hälleflundror har vi på ibland men inte lyckats få med upp. Det lyckades dock bröderna Sandberg med här 1999 då de på Frohavet tog Europas då näst största spöfångade på hela 126 kg!

I april 2004 tog en lokal fiskare med handjuxa en ännu större på 150,8 kg i närheten av vår camp.

Läs mera om Fröyas rekordfiskar under Storfisklistan samt Senaste Nytt, där du har hela rekordlistan.

Våra Havsfisketurer
Vi arrangerar 10-timmars fisketurer till havs med båten Øyvær för max 12 personer (normalt 10). Körs när vi har fullt antal fiskare eller färre som betalar upp till full båt. Fiske enbart från båtens ena sida. Lämplig utrustning är en kraftig havsfiskerulle som tar minst 300 meter 25-kiloslina. 30-50 lbs båtspö.

Minimum betestyngd är 500 gr (vilket oftast är lagom. Maximalt en upphängarkrok. Trekrokar lämpligen stl 7-12. Upphängare 9/0-12/0. Tackel av minst 0.80 mm monofillina (denna uppsättning fiskar Du med även inomskärs men där också med lättare utrustning).

För lämplig utrustning - se även under knappen "Så fiskar du i Norska havsvatten" längst ner på sidan där du väljer fiskecamp.

Priset är 850 NOK per person.

Hyrbåtsfisket
Fisket från hyrbåtarna sker i en minst kvadratmil stor och vacker övärld med mängder av öar, holmar och skär. Det ger stora möjligheter att prova olika platser och du behöver åka hit i flera år för att hinna gå igenom det mesta. Av säkerhetsskäl går vi inte ut på storhavet med småbåtarna men du har ändå stora, öppna vatten såsom Sulfjorden samt ute vid Kvistfluerna vid Humlingsvaer inom gränsen.

Av allt det viktiga är just säkerheten den allra viktigaste punkten i arbetet. I informationspärmen som finns i alla boenden ser du var gränserna går för småbåtsfisket.

Hyrbåtskontrakt och -försäkring
Många gäster har efterfrågat att kunna teckna en specifik försäkring för småbåten, speciellt när det handlar om kostbara motorer. Fröya Gurvikdal har en helt unik försäkring för sina småbåtar. Försäkringen kostar NOK 600 för veckan och är givetvis frivillig.

För att få köra de nya småbåtarna måste ett avtal skrivas där endast de som har som är född före 1980 (skall ha god vana att framföra båt med utombordare) eller har båtförarbevis, får "kvittera ut" och framföra båten. Samtliga som ska vara förare ska underteckna avtalet.

Det är lag på i Norge att man måste medföra flytmedel (väst, flytoverall/liknande) vid färdsel med småbåt.

Vad du får och inte får fiska med
Observera att du som utlänning i Norge endast får fiska med handredskap, dvs med spö, rulle och lina eller med handlina. Inga krabbtinor eller nät får användas.

Internet
Trådlöst internet finns på campen. Detta är gratis för våra gäster att använda. Prata med campvärden Roger så får du det lösenord som behövs för att komma åt internet.

Övrig natur
I Fröyas unika natur får du många andra fina naturupplevelser där bland andra havsörn är en i stort sett daglig syn. Har du tur ser du flera magnifika örnar samtidigt. Säl, tumlare, havssula, stormfågel, grågås, skarv och alkfåglar är andra karaktärsarter i området. Späckhuggare ses ibland, mest på storhavet men kommer även då och då inomskärs på jakt efter sill.

Övrigt
Kom ihåg att här varierar vattenståndet mellan ebb och flod på upp emot 3 meter!

En specialare på hösten är krabban som du visserligen inte får fiska själv men som du kan köpa på plats purfärsk och läcker.

Service på Fröya Gurvikdal

Priser 2014
Förteckning över samtliga boenden och extratjänster finner Du i här.

Observera också att konceptet kan komma att förändras även under säsong, då campen fortlöpande utvecklas.

 • 8 boenden av hög kvalitet. Självhushåll. Allt boende har dusch/wc. Kök med spis/ugn, mikro, kyl och diskmaskin.
 • Hus med rensrum, frysrum och ismaskin.
 • Torkrum för blöta kläder.
 • 21 ft aluminiumbåtar (bredd 2,40 m) med styrpulpet, 50 hk motor, ekolod, plotter och säkehetsankare.
 • Certifierad storbåt för våra havsfisketurer (extra båtar inhyrs vid behov).
 • Bensin köps på campen.
 • "Fiskeshop" med bland annat Penns och Sölvkrokens, Normarks och Svendsens Sports viktigaste sortiment.
 • Flytoveraller, extrabåtar, spöset och sängkläder att hyra (täcken och kuddar ingår).
 • Sjösättningsramp finns.
 • Sjökort över närområdet.
 • Dagligvarubutik 11 km från fiskecampen.
 • Parkering på campen.
 • Fryslådor i frigolit att köpa.
 • Bastu.
 • Samlingsrum med storbilds-TV för gästerna.
Adress och telefon
till campen - se nedan under "Generella villkor".

Nödnummer
Brann/Brandkåren: 110
Politi/Polis: 112
Medisinsk nødhjelp/Ambulans: 113

Bokning och betalning
Bokning görs till NordNatur, som är er svenska agent och informationskälla. Ring alltid hit (telnr här) när du har frågor och när du ska boka. NordNatur förmedlar bokningen till Fröya. Du får sedan fakturan direkt därifrån och betalar till dem enligt anvisningar på fakturan.

Boknings- och avbokningsregler
- se "Generella villkor" nedan. Finns delvis också på prislistan samt i samband med fakturan.

Observera att all avbokning ska ske skriftligt, via mail, fax eller brev till NordNatur.

Bokning för kommande år
Boka gärna för nästa år redan innan du reser hem! Detta gör du via NordNatur. Intresset för havsfiske i Norge ökar för varje år och många av våra gäster återvänder år efter år. Det är därför klokt att boka för nästa år redan innan du far hem, då kan du lugnt slappna av och invänta nästa års havsfiskeäventyr i Norge!

GENERELL BOKNINGSINFORMATION
BOKNING
Bokning görs via NordNatur.
Telefon: 070-629 84 33
E-mail: info@nordnatur.se

ARRANGÖR
Fröya Gurvikdal Havfiske
v/ Fredrik Johannesson
7270 Dyrvik

Campvärd: Fredrik Johannesson
Mobil: +47 918 70 866
E-mail: manager@gurvikdal.no

IN- OCH CHECKNINGFLYTTNING
Ankomst tidigast kl 14.00.
Utcheckning senast kl 10.00.

BETALNING
Ett utskick med två angivna betalningstillfällen. Första tillfället ca 25%, resterande betalas senast 6 veckor före ankomst. Se vidare prislistan. Bokning inom 6 veckor före ankomst - hela beloppet inbetals direkt.

AVBOKNING
Vid avbokning före 6 veckor innan ankomst återbetalas hela beloppet exklusive avbokningsavgift 500 kr per boende. Avbokning senare än 6 veckor före ankomst erläggs hela beloppet, undantag sjukdom med läkarintyg. Bokningsavgiften 200 kr återbetalas ej vid avbokning.

GÄSTENS ANSVAR
för eventuell skada denne tillfogar på bostäder eller utrustning. Gästen ska rengöra båt, rensrum och annan använd utrustning. Använt porslin och bestick diskas före avresa.

Gästen är skyldig att rätta sig efter anvisningar från centrets personal. Gäst som vägrar följa personalens anvisningar, uppträder störande och/eller oaktsamt kan komma att avvisas. Vid avvisning återbetalas ej inbetalda avgifter.

ALKOHOLFÖRTÄRING
I samband med båtkörning eller fiske är förtäring av alkohol inte tillåtet. I övrigt önskar vi sparsam användning.

FÖRSÄKRINGAR
Fröya Gurvikdal är ansvarsförsäkrat gentemot ev. skada på gästen vid havsfisketurerna med storbåten. Gästen svarar för sina egna försäkringar.

Småbåtsförsäkring för hyrbåtarna kan tecknas på plats.

RÖKNING och HUSDJUR
Rökning är ej tillåtet inomhus. Husdjur får ej medföras till campen, bl a pga allergirisken.


Bokning: +46 70-629 84 33 | E-mail: info@nordnatur.se | © NordNatur 1990 - 2016  | Webbpolicy | Google+